Saturday, March 6, 2010

Levenstekens

Het nieuwe verhaal 'Week' begint al aardig wat vorm te krijgen en telt voorlopig 22 pagina's, mede dankzij een suggestie van de heren van Zone5300 om meer op graphic novel formaat te werken, i.p.v. album formaat. Dat houdt dus een kleiner eindformaat in, met als gevolg minder panelen per pagina, met als gevolg meer pagina's, etc. etc. etc.

'Week' speelt zich grotendeels af in een tweederangs stadshotelletje. Op een gegeven moment moet ik een bepaalde lengte van de tijd laten verstrijken, maar leek het me zo slap om '3 dagen later' ergens in een hoekje van de pagina neer te pennen. En een zonsopgang/zonsondergang/zonsopgang/ zonsondergang/zonsopgang laten zien is ook niet echt interessant.

Een portretmuur leek me veel geschikter. Gasten komen en gaan, maar het decor blijft herkenbaar. Nu heb ik wel het uiteindelijke formaat over het hoofd gezien – deze portretten zijn waarschijnlijk te groot. En verkleinen kan ze onleesbaar maken, waarbij de kleine details kunnen verloren gaan. Ik moet het nog even uitzoeken, maar – voor het geval ze in de 'deleted panels' bak terechtkomen – hierbij alvast een selectie van gasten van hotel Aan de Kade!


Twee personages uit een nog te publiceren verhaaltje.

Sem en Lidewij uit 'Lichtvervuiling'


3 comments:

Hazeymaiko said...

Hee, wat leuk weer eens nieuw werk van je te zien! Ziet er prachtig uit... al die verschillende karakters, al die kleine details... Als het ergens gepubliceerd wordt, schaf ik het zeker aan!

Florian said...

Het is zó mooi allemaal! Het familieportret onderaan is erg grappig. Ken ik de "Twee personages uit een nog te publiceren verhaaltje" al? Zo ja zijn ze nog aardig veranderd sinds ik ze voor het laatst zag...

Maarten said...

Lekker hoor, goed om te zien dat je zo hard bezig bent!

Post a Comment